Порошенко зустрівся з генсеком ООН і закликав активніше допомагати Україні

Читать на русском
Президент Петро Порошенко заявляє про необхідність більш активної участі Організації об'єднаних націй у вирішенні актуальних питань України.

Президент Петро Порошенко заявляє про необхідність більш активної участі Організації об'єднаних націй у вирішенні актуальних питань України.

Про це 9 липня Порошенко заявив на спільному брифінгу з генсеком ООН Антоніо Гутеррішем, пише «Слово і Діло».

«Хочу висловити впевненість, що наша зустріч стане відправною точкою для того, щоб знайти більш активної моделі участі ООН у вирішенні тих складних викликів, які сьогодні стали перед Україною», - зазначив Порошенко.

Президент також зазначив, що нездатність ООН адекватно реагувати на нові виклики і загрози останніх років викликала критику з різних боків.

За його словами, Україна підтримує ідею реформування ООН з акцентом на механізмах запобігання конфліктам і «зацікавлена ​​у тому, щоб авторитет генсекретаря і ООН зростав».

«Світ потребує сильної та дієвої Організації Об'єднаних Націй, тому вона потребує реформування відповідно до актуальних загроз ... Виникло непросте завдання - відновлення авторитету, відновлення дієвості, довіри і поваги до організації. Прийшов час для рішучих і іноді болючих перетворень», - зазначив Порошенко.

Як повідомлялося, ООН продовжить надавати гуманітарну допомогу Україні і готова її збільшити.

Нагадаємо, 9 липня на зустрічі з Гутеррешем Гройсман наголосив на необхідності знайти правильні рішення, щоб повернути Росію в її межі і змусити припинити використовувати зброю проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: