На другий день G20 на вулиці Гамбурга вийшли близько 12 тисяч протестувальників

Читать на русском
Близько 12 тисяч людей зібралися на центральній площі Гамбурга, щоб висловити протест проти саміту Великої двадцятки.

У Гамбурзі, де 7-8 липня проходить зустріч лідерів G20, тривають заворушення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням The Guardian.

Близько 12 тисяч людей зібралися в суботу, 8 липня, на центральній площі Гамбурга, щоб висловити протест проти саміту «Великої двадцятки».

Протест відбувається здебільшого у мирний спосіб, однак поліція очікує на повторення насильства, як це було напередодні.

Стало відомо, про що домовилися Меркель, Макрон і Путін на саміті G20В ході саміту «Великої двадцятки» лідери країн Німеччини, Франції та Росії обговорили ситуацію на Донбасі.

Мер Гамбурга Олаф Шольц закликав протестувальників покінчити з насильством і зробити «мирне співіснування» знову можливим.

«Я вражений насильством, яке багатьом довелося терпіти, коли їхні автомобілі і власність було знищено, чи бачити жорстокість по відношенню до поліцейських» - зазначив він.

Протягом протестів у п’ятницю, 7 липня, і в ніч на суботу було поранено 213 офіцерів поліції. За результатами першого дня протестів було затримано понад 200 людей.

Нагадаємо, учасники вуличної акції протесту «Ласкаво просимо до пекла» підпалили автомобілі та заблокували дорогу, якою мав їхати президент США Дональд Трамп. Влада Німеччини вирішила перевести близько тисячі поліцейських з інших міст в Гамбург в зв'язку з триваючими протестами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: