США підозрюють Росію в хакерських атаках на системи АЕС

Читать на русском
Російська Федерація може бути причетною до хакерських атак щодо комп'ютерних систем десяти електростанцій у США.

Російська Федерація може бути причетною до хакерських атак щодо комп'ютерних систем десяти електростанцій у США, включаючи ядерний об'єкт Wolf Creek.

Про це повідомляє Bloomberg, передає «Слово і Діло».

Полігон хакерських диверсій: що чекає на Україну в епоху кібервійн?Наслідки нещодавньої хакерської атаки спричинили неабиякий резонанс серед українців. Новий фронт кібервійни проти України відкрито вже давно, проте ми й далі залишаємося вразливими до таких загроз. Чи вдасться змінити ситуацію?

Так, згідно з повідомленням, тиждень тому хакери, які працюють на іноземний уряд, потрапили до компанії, яка виробляє системи управління обладнанням, що використовується в енергетиці. За словами джерел, хакерська атака була спрямована на те, щоб зруйнувати енергопостачання країни.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що СБУ буде створювати Національну систему кібербезпекиСказано 27 січня 2016 р.Статус обіцянки: Архів

«Головний підозрюваний – Росія. Крім усього іншого, кібератаки зазнав також ядерний об'єкт Wolf Creek, розташований у штаті Канзас. Імовірність причетності до кібератаки Росії викликає тривогу, оскільки російські хакери раніше були причетними до кібератаки на українські електромережі й, можливо, тестували більш сучасні інструменти для відключення джерел живлення», – вважають джерела.

Видання відзначає, що поки невідомо, чи буде президент США Дональд Трамп порушувати це питання під час зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

Нагадаємо, стало відомо, скільки комп'ютерів постраждало від кібератаки 27 червня.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про другий етап кібератаки вірусу Petya.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: