«Бурштинова справа»: комітет розглядає подання на Розенблата. Онлайн-трансляция

Читать на русском
Парламентський комітет розглядає подання Антикорупційної прокуратури на народного депутата Борислава Розенблата.

Парламентський комітет з питань регламенту і організації роботи Верховної Ради розглядає подання на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від фракції «Блоку Петра Порошенка» Борислава Розенблата.

Онлайн-трансляцію засідання буде вести «Слово і Діло».

LIVE | Регламентний комітет щодо Розенблата: притягнення до кримінальної відповідальностіРадіо Свобода онлайн

13:40

Комітет визнав законними, достатніми, обґрунтованими і вмотивованими усі три подання на притягнення до відповідальності нардепа Розенблата.

12:46

Комітет оголосив про перерву на 20 хвилин.

12:25

Члени комітету виступають на підтримку всіх подань на Розенблата і вважають їх обґрунтованими і законними.

11:55

Комітет не підтримав клопотання захисту про перерву, виклик детектива НАБУ і витребування всіх документів провадження.

11:30

НАБУ оприлюднило відеозапис, продемонстрований на засіданні комітету.

Як НАБУ та САП розслідували "бурштинову" схему. ФільмNABU

11:13

Розенблат заявив, що на цей фільм витрачено 100 млн грн. За його словами, йому невідомо, хто виконує ролі в цьому фільмі.

11:10

Охоронці Розенблата підтвердили отримання всіх грошей від агента НАБУ в інтересах нардепа від БПП.

11:06

На відео продемонстровано, що Розенблат заявив агенту НАБУ про те, що він виграв вибори в Олевському районі Житомирської області і поставив туди свого голови. За його словами, він займається підписанням документів і виділенням необхідної землі.

11:03

Для виділення землі в Житомирській області Розенблат заявив, що 150 тисяч доларів не вистачить. Він додав, що необхідно десь 200-250 тисяч, щоб купити ще кілька голосів в Житомирській облраді.

10:55

Нардеп від БПП запропонував створити офшорну компанію в ОАЕ «50 на 50». Після чого, невідомий (Крюков Т.) приніс агенту НАБУ копії паспорта сестри Розенблата для реєстрації компанії.

10:45

Розенблат розповів агенту НАБУ, що «завдяки її грошам», він почав платити прокурорам, судам. Після чого, на відео були продемонстровані рішення Житомирського окружного адміністративного суду про позбавлення ліцензій компаній-суперників, які займаються видобутком бурштину в області.

10:35

На відеозаписах показані зустрічі нардепа Розенблата з агентом НАБУ, на яких він розповідає, які потрібно пройти етапи для внесення змін до законів, а також отримання ліцензії на видобуток і рекультивацію каменю в Житомирській області.

10:18

Більшість членів комітету підтримали демонстрацію відеозапису під час засідання. За словами Луценка, в даному відео є як Розенблат так і Поляков.

10:09

Член комітету, нардеп від БПП Дмитро Лубинець заявив, що до НАЗК була подана заява про встановлення можливого конфлікту інтересів у нього з Розенблатом. Однак, Нацагентство не надало відповідь.

10:07

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Генеральна прокуратура були внесені в ЕРДР відомості, надані в заявах народних депутатів Максима Полякова і Розенблата щодо дій працівників Національного антикорупційного бюро проти них.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: