Парубій: рішення про членство України в НАТО можуть ухвалити несподівано швидко

Читать на русском
Парубій зауважив, що українська армія за логістикою та можливостями може надавати дієву підтримку сусідам із країн Балтії та іншим, які межують з РФ.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій не виключає, що рішення про членство України в НАТО може бути ухвалено несподівано швидко.

Про це він сказав на брифінгу в понеділок, 3 липня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Україна має зробити все можливе, щоб до 2020 року привести сектор безпеки до стандартів НАТО. А поза тим, залишиться лише політичне рішення, ми будемо максимально наближати той день, коли ми зможемо подати заявку й Україна зможе стати членом НАТО», – сказав Парубій.

Ірина ФрізНародний депутат України
Фріз запевнила, що подання заявки щодо членства у НАТО буде через РеферендумСказано 10 червня 2017 р.Статус обіцянки: Архів

За його словами, події нині розгортаються настільки швидко, що «рішення Північноатлантичного альянсу й України щодо участі України в НАТО може виникнути несподівано швидко – і для України, і для НАТО».

Також Парубій вважає, що Україна є важливим і надійним партнером для НАТО.

«Моє глибоке переконання: Україна має робити все можливе, щоб якнайшвидше стати членом НАТО. Чи потрібне це НАТО – очевидно, на сьогодні Україна є дуже важливим і надійним партнером для НАТО, тому що найбільша загроза світовій безпеці, яка є сьогодні, знаходиться як на Близькому Сході, так і в Чорноморському регіоні, де ми маємо дуже подібні проблеми, як з Грузією, як у Молдові й, звичайно, в Україні, яка сьогодні веде боротьбу», – сказав Парубій.

Він додав, що НАТО як структура, покликана забезпечити колективну безпеку, розуміє, що російська агресія, якщо її не зупинити, буде лише поширюватися на інші країни світу.

«Сьогодні це усвідомлюють у багатьох країнах, які відчувають на собі російську агресію не лише в мілітарному плані, а в плані інформаційної агресії, енергетичної, кібератак. Тому досвід України, яка протистоїть Росії, є потрібним для всіх інших членів НАТО», – сказав Парубій.

Він зауважив, що українська армія за логістикою й можливостями може надавати дієву підтримку «в тому числі нашим сусідам із країн Балтії та іншим, які межують з РФ».

Раніше Парубій висловив упевненість, що ВМФ України допоможуть повернути Крим.

Також зазначимо, що в Міноборони оцінили загрозу військових навчань Путіна в Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: