У НАТО заявили про нову загрозу для України

Читать на русском
У НАТО вважають, що навчання Захід-2017 передбачають серйозні масштабні переміщення сил залізницею та інші заходи, що не можуть не викликати побоювань.

Заплановані російсько-білоруські навчання «Захід-2017» можуть серйозно погіршити ситуацію в Україні.

Про це заявив керівник відділу оборонних можливостей директорату оборонної політики НАТО Ендрю Бадда на семінарі Роуза-Рота «Безпека і стабільність в Україні та Чорноморському регіоні» в Києві, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Кавказ-2012» (командно-штабні навчання Південного військового округу, які відбувалися 17-23 вересня 2012 року в Збройних силах Росії) допоміг росіянам захопити частину території Грузії, тому навчання «Захід-2017» викликають стурбованість на Заході, оскільки це може серйозно вплинути на ситуацію в Україні», – заявив він.

За словами Бадди, навчання «Захід-2017», які пройдуть у вересні 2017 року, передбачають «серйозні масштабні переміщення сил залізницею» та інші заходи, що не можуть не викликати побоювань.

Раніше в Міноборони України заявили, що військові навчання «Захід-2017» можуть бути використані для початку агресії проти всіх країн, які мають спільний кордон з РФ.

Нагадаємо, голова Верховної Ради Андрій Парубій не виключає, що рішення про членство України в НАТО може бути ухвалене несподівано швидко.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: