Рябошапці шукають заміну в НАЗК

Читать на русском
Кабмін призначив відповідальною за проведення відбору першого заступника міністра юстиції Наталію Севостьянову.

Кабінет міністрів оголосив конкурс з обрання нового члена Нацагентства з питань запобігання корупції замість Руслана Рябошапки.

Про це йдеться в розпорядження уряду №437-р від 4 липня, передає «Слово і Діло».

«У зв’язку з достроковим припиненням повноважень члена Національного агентства з питань запобігання корупції провести конкурс із відбору кандидатів на посаду члена Національного агентства з питань запобігання корупції», – написано в документі.

Кабмін призначив відповідальною за проведення відбору першого заступника міністра юстиції Наталію Севостьянову.

НАЗК дозволило депутатам не декларувати деякі витратиДепутати можуть не декларувати кошти, отримані як компенсація вартості проїзду, оренди житла, а також кошти, пов'язані з виконанням депутатських повноважень.

Згідно з розпорядженням, кандидати на посаду члена НАЗК мають відповідати таким вимогам: бути громадянами України; досягти 35-річного віку; мати вищу освіту; володіти державною мовою; бути здатними за своїми діловими та моральними якостями, освітнім і професійним рівнем, станом здоров’я виконувати службові обов’язки члена агентства.

Водночас на засіданні конкурсної комісії Севостьянова заявила, що на цю посаду вже є 14 претендентів, які пройшли спеціальну перевірку.

«Фактично ми маємо 14 фіналістів, кандидатів, які пройшли спеціальну перевірку, 5 з яких надали необхідні пояснення до секретаріату Кабміну і, в принципі, ми готові дивитися всіх», – цитують її «Українські новини».

Чиновниця додала, що на співбесіду в середу, 5 липня, були запрошені 8 кандидатів.

Нагадаємо, 14 червня Кабінет міністрів прийняв відставку члена Національного агентства з питань запобігання корупції Руслана Рябошапки, достроково припинивши його повноваження.

Також повідомлялося, що конкурсна комісія з відбору кандидатів на посаду члена Національного агентства з питань запобігання корупції проведе співбесіди із 7 особами, які пройшли спецперевірку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: