НАЗК дозволило депутатам не декларувати деякі витрати

Читать на русском
Депутати можуть не декларувати кошти, отримані як компенсація вартості проїзду, оренди житла, а також кошти, пов'язані з виконанням депутатських повноважень.

Національне агентство з запобігання корупції дозволило депутатам Верховної Ради не декларувати кошти, отримані як компенсацію вартості проїзду, оренди житла, а також кошти, пов'язані з виконанням депутатських повноважень.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні агентства, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські Новини».

Слідчий ГПУ отримав від батька в подарунок авто вартістю понад мільйон гривеньСпівробітник Головного слідчого управління Генпрокуратури отримав від батьків автомобіль вартістю понад мільйон гривень.

Згідно з законом «Про статус народного депутата», протягом усього терміну виконання депутатських повноважень депутат щомісяця отримує кошти для компенсації вартості проїзду, оренди житла, а також кошти, пов'язані з виконанням депутатських повноважень.

Перелік депутатів, які отримали кошти на оренду житла, щокварталу публікуються в офіційній газеті Ради «Голос України» і щомісяця — на сайті парламенту.

Львівському митнику мама зробила щедрий грошовий подарунок майже на три мільйони гривеньСпівробітник Львівської Державної фіскальної служби отримав від матері в подарунок понад 2,7 мільйона гривень.

Розмір коштів, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень, є фіксованим, тому такі відомості є відомими і не можуть бути прихованими або недостовірними. У зв'язку з цим з метою декларування вищевказані кошти не вважаються доходом і відповідно їх можна не вказувати в декларації.

Зазначимо, голова Верховної Ради України Андрій Парубій назвав українське е-декларування одним з найвідкритіших у світі.

Водночас суд заборонив Генпрокуратурі перевіряти е-декларацію депутата і лідера Радикальної партії Олега Ляшка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: