НБУ ініціює скасування податку на депозити

Читать на русском
На думку ради НБУ, скасування податку на депозити створить умови для зниження відсоткових ставок і повернення грошей до банківського сектора.

Рада Національного банку України рекомендувала Кабінету міністрів і правлінню НБУ скасувати податок на депозитні вклади фізичних осіб і збільшити гарантовану суму вкладів фізосіб.

Про це повідомляє прес-служба Нацбанку, передає «Слово і Діло».

«З метою поліпшення політики гарантування вкладів і повернення довіри до банківської системи розглянути питання про актуалізацію гарантованої суми вкладу для фізичних осіб від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО), з огляду на значну девальвацію гривні в 2014-2016 роках», – йдеться в повідомленні.

На думку ради НБУ, скасування податку на депозити створить умови для зниження відсоткових ставок і повернення грошей до банківського сектора.

Гра у вмовляння: чому МВФ вкотре відтерміновує ще один транш для України?Міжнародний валютний фонд поставив невтішну оцінку роботі уряду та парламенту за проведення реформ: можливість надання чергового траншу розглянуть восени. Які можливі ризики подібного рішення?

«Правління має проаналізувати вплив податку й надати звіт до 1 жовтня», – стверджують у Нацбанку.

Рада також рекомендує правлінню та Кабміну знайти рішення проблеми необслуговуваних кредитів та оновити стратегії реформування державних банків.

«Звернути увагу на необхідність консолідації зусиль, особливо щодо найбільших бізнес-груп, які мають проблемну заборгованість у декількох банках до 1 жовтня 2017 року», – йдеться в повідомленні.

Раніше Нацбанк заявив про невиконання колишніми керівниками ПриватБанку зобов'язань щодо добровільної реструктуризації кредитів.

Також відзначимо, що за червень міжнародні резерви України зросли на 2% й склали 17,97 мільярда доларів США в еквіваленті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: