Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Вінник запевнив, що ініціюватиме відставку КМУ, якщо впродовж 2 тижнів не будуть вирішенні питання забезпечення ЗСУ захищеними засобами радіозв'язку

13 червня 2017 року народний депутат України Іван Вінник запевнив, що ініціюватиме відставку Кабінету Міністрів України, якщо впродовж 2 тижнів не будуть вирішенні питання забезпечення ЗСУ захищеними засобами радіозв'язку ( відео 5:35-6:11). Зокрема, Іван Вінник повідомляє, що в Україні не вирішене питання забезпечення ЗСУ сучасними захищеними засобами радіозв'язку, а використовуються старі аналоги. Окрім цього, його не задовольняє те, що досі не було здійснено кінцевого конкурсного відбору щодо постачальника. Одним з таких може, стати турецький постачальник.
Архів
Сказано 13 червня 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=IOrE2W-NUQs
  • http://derevyanko.org/ua/news/id/gpu-porushila-kriminalnu-spravu-za-zvernennjam-derevjanka-schodo-korupciji-pri-zakupivli-zasobiv-zvjazku-dlja-armiji-1637/
  • https://censor.net.ua/news/446474/nujno_rassekretit_zakupki_dlya_armii_po_primeru_ssha_egor_sobolev_rasskazal_o_zakrytyh_slushaniyah_po
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=18069&SKL=9
  • http://www.rnbo.gov.ua/documents/446.html

Результат

30 червня Юрій Дерев'янко повідомив, що Генеральною прокуратурою України почалося досудове розслідування щодо перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, створення злочинної організації та службова недбалість.

Нагадаємо, Міноборони хоче надати перевагу засобам зв"язку турецької компанії "Aselsan", хоча за ці ж кошти пропонується сучасне обладнання світового лідера — ізраїльської компанії "Elbit Systems Ltd.".

4 липня у антикорупційному комітеті відбувся розгляд питання щодо забезпечення ЗСУ захищеними засобами радіозв'язку. Голова Комітету Єгор Соболєв повідомив, що поки що проблему постачання вирішено не було. Також він додав, що за підсумками слухань комітету була досягнута домовленість, що засоби зв'язку і ізраїльського, і турецького виробників потраплять найближчим часом в окремі підрозділи українських військ, де будуть використовуватися солдатами.

7 вересня Іван Вінник нам повідомив, що питаннязабезпечення ЗСУ захищеними засобами радіозв'язку все ж таки було вирішено, тому обіцянка переміщується в категорію "архівні обіцянки".