Держкіно внесло ще два фільми до списку заборонених

Читать на русском
Державне агентство з питань кіно заборонило показ українського серіалу і російського фільму на території України.

Державне агентство з питань кіно заборонило показ українського серіалу «Офіцерські дружини» і російського фільму «Завдання особливої ​​важливості. Операція «Тайфун».

Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на прес-службу відомства, передає «Слово і Діло».

У Києві закрили піратський кіносайт, який приніс збитків майже на 5 мільйонів гривень – прокуратураУ Києві правоохоронці припинили діяльність піратського сайту, власники якого протягом тривалого часу порушували авторські права відомих компаній Warner Bros Entertainment Inc. і Universal City Studios LLP.

Згідно з повідомленням, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернулася в Держкіно з проханням розглянути на засіданні експертної комісії з питань кіно питання про дотримання чинного законодавства в демонстрації серіалу «Офіцерські дружини» (реж. Д. Петрунь, Україна, 2015) і фільму «Завдання особливої ​​важливості. Операція «Тайфун» (реж. П. Амелін, Росія, 2013).

За результатами перегляду, експертна комісія більшістю голосів прийняла рішення анулювати прокатні посвідчення на право розповсюдження і демонстрування і скасувати державну реєстрацію вищезазначених творів як містять порушення чинного законодавства, а саме ст. 15-1 (поширення і демонстрація фільмів, що містять популяризацію органів держави-агресора, радянських органів державної безпеки) закону «Про кінематографію».

Раніше Держкіно заборонило показувати в Україні ще один російський серіал.

А українську п'єсу відзначили найвищою премією на фестивалі в Німеччині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: