Україна встановила новий рекорд експорту зернових

Читать на русском
Рекордний урожай попереднього року в 66 млн тонн сформував ресурс для експорту на рівні 43,8 млн тонн, що є історичним максимумом для України.

У 2016/2017 маркетинговому році (МР, липень-червень), який завершився 30 червня, Україна експортувала 43,8 млн тонн зернових, що є абсолютним рекордом.

Про це свідчать попередні дані Міністерства аграрної політики та продовольства України, передає прес-служба відомства, пише «Слово і Діло».

«Рекордний урожай попереднього року в 66 мільйонів тонн сформував ресурс для експорту на рівні 43,8 мільйона тонн, що є історичним максимумом для України. Позитивна динаміка проявилася й у рекордному експорті борошна в 369,4 тисячі тонн, що свідчить про поступову переорієнтацію експортерів на поставку продукції з більш високою доданою вартістю», – зазначив перший заступник міністра Максим Мартинюк.

За його словами, стимулювання внутрішньої переробки дозволить не лише збільшити обсяг валютної виручки, але й нівелювати ризики, властиві сировинному експорту, зокрема залежність від коливань світових цін на сільгосппродукцію.

Попередні підсумки експорту 2016/2017 маркетингового року в розрізі культур будуть представлені найближчими днями.

Нагадаємо, що Україна в 2015/2016 МР (липень-червень) експортувала 39,487 млн ​​тонн зерна, що на 13,5% більше, ніж у попередньому сезоні.

Відзначимо, що цього літа в Маріупольському порту почнеться будівництво нового зернового терміналу.

Раніше повідомлялося, що аграрний сектор формує 12% валового внутрішнього продукту України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: