Україна планує експортувати літаки «Антонов» у Казахстан

Читать на русском
Україна розробляє плани щодо забезпечення казахських авіакомпаній пасажирськими літаками Ан-148 і Ан-158.

Україна розробляє плани щодо забезпечення казахських авіакомпаній пасажирськими літаками Ан-148 і Ан-158.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, передає прес-служба Кабміну, пише «Слово і Діло».

Євросоюз закликав Раду скасувати експортні мита на металобрухтУ Представництві ЄС висловили сподівання, що депутати Верховної Ради поважатимуть ті міжнародні зобов'язання, що їх Україна публічно на себе взяла.

Зокрема, буде розроблений план заходів щодо забезпечення авіакомпаній і зацікавлених структур Республіки Казахстан регіональними реактивними пасажирськими літаками Ан-148 і Ан-158, а також з забезпечення перевезення надважких і великогабаритних вантажів.

«Досягнуто домовленості активізувати взаємодію ГК« Укрспецекспорт «ТОВ «Казахстанська авіаційна промисловість «по створенню на базі Авіаційно-технічного центру в Астані сервісного центру з технічного обслуговування літаків сімейства «Антонов». Плануємо завершити узгодження проекту Угоди між КМУ та Урядом Казахстану про виробничу кооперацію в авіабудуванні і підготувати її до підписання», - сказав Геннадій Зубко.

Крім літаків, Україна запропонувала Казахстану новий двигун вертольота ТВ3-117ВМА-СБМ1В, а також - можливість капітального ремонту двигунів сімейства Д-36 і двигунів ТВ3-117.

Відзначимо, що Молдова дозволила Україні експортувати продукти тваринного походження.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Євросоюз закликав Раду скасувати експортні мита на металобрухт.

А2 червня 2017 року Зубко заявив, що навчальні модульні програми з проектного менеджменту та стратегічного планування будуть введені через місяць у всіх центрах розвитку місцевого самоврядування. Подивимося, чи зможе він виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: