У Львові пройшло «сміттєве» віче

Читать на русском
Сьогодні кілька тисяч львів'ян прийшли на центральну площу Ринок на загальноміське віче, скликане мером Андрієм Садовим.

Сьогодні кілька тисяч львів'ян прийшли на центральну площу Ринок на загальноміське віче, скликане мером Андрієм Садовим.

Люди зібралися, щоб обговорити проблему утилізації сміття в місті, повідомляє прес-служба Львівської міськради, передає «Слово і Діло».

Мер Садовий під час виступу заявив, що Львів потрапив в «дуже складну ситуацію», але тепер «сміттєва блокада почала давати тріщину».

«Я впевнений, що ми будемо йти далі як успішние місто», - заявив Садовий.

Як долають сміттєву кризу мери України?Поки ситуацією навколо вивезення сміття зі Львова займається комісія з міністрів і екологів, а в Києві біля будівлі АП голодують однопартійці Садового з вимогою зняти «сміттєву блокаду», аналітики «Слова і Діла» підготували огляд обіцянок мерів великих міст країни щодо вивезення і переробки побутових відходів.

Він також повідомив, що станом на сьогоднішній день в місті «30% майданчиків дуже сильно переповнені» побутовими відходами.

Також львівська влада заявила, що в «сміттєвому віче» взяли участь 5 тисяч осіб.

Нагадаємо, в п'ятницю, 23 червня мер міста Андрій Садовий погодився передати функцію управління вивезенням сміття керівництву області.

Також у Львові відзвітували про темпи вивозу сміття.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: