Чиновнику Запорізького патологоанатомічного бюро загрожує 8 років в'язниці

Читать на русском
Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років із позбавленням права обіймати певні посади.

Посадовій особі Запорізького обласного патологоанатомічного бюро повідомлено про підозру в розтраті коштів на суму понад 50 тис. грн. і підробці офіційних документів.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури області, передає «Слово і Діло».

Сезон розслідувань та «посадок»: із чим пов'язана активність ГПУ та якими можуть бути наслідки для ЛуценкаПолітичний експерт оцінив низку останніх рішень ГПУ й розповів, чи може така активність Луценка спровокувати збір підписів за його відставку.

«В ході досудового розслідування правоохоронці з'ясували, що керівник одного зі структурних підрозділів КУ «Запорізьке обласне патологоанатомічне бюро» підробляв офіційну звітну документацію установи, вписавши меншу кількість фактично проведених лабораторних досліджень за напрямками однієї з приватних медичних установ міста», - йдеться в повідомленні.

Внаслідок невключення в акти виконаних робіт значної кількості проведених лабораторних досліджень їх вартість була оплачена за рахунок коштів бюджету комунального закладу, а всього в інтересах приватного медичного закладу підозрюваним розтрачено коштів на суму понад 50 тис. грн.

«30 червня слідчим Вознесенівського відділення поліції за погодженням з прокурором вручено письмове повідомлення про підозру посадовій особі зазначеного комунального закладу в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.ч.2,3 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) , ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України», - відзначили в прокуратурі.

Варто зазначити, що санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю. Зараз триває досудове розслідування.

Раніше повідомлялося, що ірпінського чиновника спіймали на корупції.

А військова прокуратура назвала суму збитків, завданих окупацією Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: