Ірпінського чиновника спіймали на корупції

Читать на русском
Перший заступник Ірпінського міського голови Володимир Христюк вчинив адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією.

Перший заступник Ірпінського міського голови Володимир Христюк вчинив адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією.

Про це повідомляє сайт Прокуратури Київської області, пише «Слово і Діло».

Христюк на початку року придбав квартиру в Ірпінському регіоні, вартість якої перевищує 50 прожиткових мінімумів, але не вніс зміни в майновому стані в декларацію.

«Матеріали і протокол направлено до суду для розгляду по суті. Робота прокуратури Київської області на цьому напрямку триває», - йдеться в повідомленні.

Координатор кампанії Стеж за грошима Громадського руху ЧЕСНО Віта Думанська пояснила, що Дмитро Христюк придбав квартиру в січні 2017. У нього було 10 днів, щоб про це проінформувати НАПКА. Він порушив терміни повідомлення майже на півроку. За це передбачено штраф від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За її словами, за несвоєчасне подання відомостей про придбання квартири Христюк повинен сплатити штраф від 80 до 160 000 гривен.

Ірпінські чиновники привласнили понад 21 млн гривень держкоштівПрокуратура Київської області встановила, що службові особи виконавчого комітету Ірпінської міськради через фіктивні підприємства привласнили держкошти на суму понад 21 млн грн.

«Однак, у правоохоронців повинні бути питання до того, звідки у чиновника кошти на придбання квартири і автомобіля Тойота (придбаного в квітні) на загальну суму 960 000 гривен. З 2016 Христюк задекларував трохи понад 200 000 гривен доходу і 0 заощаджень», - додала Думанська.

Раніше генеральний прокурор Юрій Луценко через злочинність назвав Ірпінь місцевим Чикаго.

Також Луценко повідомив, що по 354 справах хабарникам пом'якшили звинувачення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: