Холодницький: у нас недостатньо фактів для передачі справи Дейдея до суду

Читать на русском
Своєю чергою, генпрокурор Луценко пояснив, що через недоторканність слідство не може провести експертизу майна Дейдея.

У слідства поки є лише факти для оголошення підозри народному депутату Євгену Дейдею.

Про це заявив очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький під час засідання регламентного комітету в понеділок, 3 липня, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Чи достатньо нам фактів для передачі справи до суду? Ні! Справа до передачі до суду не готова, але для висунення підозри в нас достатньо фактів», – зазначив голова САП.

Також прокурор наголосив, що народний депутат та його дружина не надали слідству жодних пояснень.

Своєю чергою, генпрокурор Луценко пояснив, що через недоторканність слідство не може провести експертизу майна Дейдея.

«Ми просимо зняти недоторканність, щоб тебе перевірити як простого українця», – звернувся він до присутнього на засіданні підозрюваного депутата.

На запитання нардепів, для чого саме потрібно прокуратурі зняти недоторканність із Дейдея, Холодницький відповів: «Очна ставка, обшуки, вилучення майна, огляд майна».

Сам депутат заявив, що не боїться зняття недоторканності, але лише за умови звільнення першого заступника директора НАБУ Гізо Углави. Крім того, Дейдей звинуватив прокурорів САП у піарі та непрофесіоналізмі.

Нагадаємо, 19 травня Луценко повідомив про подання до парламенту на зняття депутатської недоторканності з Геннадія Бобова, Андрія Лозового та Євгена Дейдея.

У НАБУ підтвердили, що проводять розслідування за результатами електронних декларацій двох депутатів парламенту – Євгена Дейдея та Андрія Лозового.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: