САП спрямувала до суду справу хабарників з СБУ

Читать на русском
Досудовим розслідуванням встановлено, що двоє офіцерів СБУ у змові з групою осіб з вересня 2016 по березень 2017 року вимагали хабар у розмірі 50 тис. доларів від підприємців.

Детективи НАБУ закінчили досудове розслідування у справі проти двох співробітників Служби безпеки України, які вимагали 50 тисяч доларів хабара.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook, передає «Слово і Діло».

За її даними, працівників СБУ підозрюють за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди службовою особою) та ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу.

Матіос прокоментував звинувачення у хабарництвіМинулого тижня на тлі скандалу з керівником видання «Страна» Ігорем Гужвою Бобровников заявив, що Матіос пропонував йому 10 тисяч доларів.

«Процесуальними керівниками Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у провадженні затверджений обвинувальний акт, який 30 червня 2017 року спрямований до суду для розгляду по суті», - йдеться в повідомленні.

За інформацією САП, досудовим розслідуванням встановлено, що двоє офіцерів СБУ у змові з групою осіб з вересня 2016 по березень 2017 року вимагали хабар у розмірі 50 тис. доларів від представників приватних підприємств за неперешкоджання господарській діяльності, а також за вплив на рішення у кримінальному провадженні слідчого одного з управлінь Національної поліції Києва. У березні 2017 року вони одержали частину хабара.

Нагадаємо, працівники СБУ спільно з прокуратурою та підрозділом внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби викрили корупційну схему, організовану посадовими особами митного поста «Аккерман» Одеської митниці.

На Запоріжжі затримали керівника відділу районної державної адміністрації на хабарі в 240 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: