Розенблат та Поляков вносили зміни до законодавства за гроші — Холодницький

Читать на русском
За словами Холодницького, депутати отримували грошові кошти від представника підприємства-нерезидента України, який вийшов на депутатів для налагодження видобутку бурштину.

Зміни до законодавства щодо видобутку бурштину вносилися народними депутатами Бориславом Розенблатом та Максимом Поляковим за хабарі.

Про це в ході брифінгу у вівторок, 20 червня, заявив керівник САП Назар Холодницький, передає «Слово і Діло».

Ситник повдіомив, що загалом по цій справі на сьогодні 6 особам повідомлено про підозру: 2 – охоронці нардепа, помічник, 3 представники об’єднання Депутатський контроль.

За словами Холодницького, депутати отримували грошові кошти від представника підприємства-нерезидента України, який вийшов на депутатів для налагодження видобутку бурштину, при чому запропонувавши змінити податковий та митний кодекс.

«Поляков залучив до цього Розенблата, оскільки останній є автором законопроекту, що регламентує видобуток так експорт бурштину», - зазначив він.

«За вигоду Розенблат та Поляков внесли правки до законопроектів. Це правки щодо зменшення ренти за видобуток бурштину. За ці зміни вони отримали 15 тисяч доларів», - пояснив Холодницький.

Як повідомив голова НАБУ Артем Ситник, нардепам загрожує до 12 років ув'язнення. Він зазначив, що момент передачі коштів було зафіксовано. «Це все зафіксовано. Самі розмови, за що кошти, суть схеми – все зафіксовано», - сказав Ситник.

Він також повідомив, що цей злочин підпадає під статтю 368 КК - одержання хабара, санкція передбачає до 12 років позбавлення волі.

«Санкція статті 368 передбачає до 12 років позбавлення волі», - зауважив Ситник.

Він додав, що були вилучені як кошти, що передавалися у понеділок - 200 тисяч доларів, так само було вилучено частину коштів, що передавалися раніше.

Як відомо, САП скерувала до Генеральної прокуратури подання на притягнення до відповідальності народних депутатів Борислава Розенблата і Максима Полякова.

Також Холодницький підписав подання про зняття недоторканності з парламентаря Олеся Довгого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: