День ВМФ України: Парубій висловив упевненість, що моряки допоможуть повернути Крим

Читать на русском
Спікер Верховної Ради, вітаючи військовослужбовців флоту з професійним святом, висловив упевненість у тому, що саме вони допоможуть Україні повернути анексований Крим.
Фото з відкритих джерел

Глава Верховної Ради Андрій Парубій привітав службовців Військово-морських сил України з професійним святом.

У своєму зверненні він зазначив, що саме вони з часом допоможуть Україні повернути контроль над окупованими Кримом, повідомляє з посиланням на прес-службу парламенту «Слово і Діло».

У Києві спустили на воду новий бронекатер «Гюрза-М» для ВМС України – фотоСудно призначене для несення бойовий вахти в прибережній морській смузі і боротьби з малорозмірними судами супротивника.

«Переконаний, що українські військові моряки прийдуть до Криму, повернуть його Україні та відновлять наші військово-морські бази на півострові. Будьте завжди вірні синьо-жовтому прапору, який підняли ваші героїчні попередники на кораблях Українського військово-морського флоту в Криму в 1918 році. Бажаю вам і вашим родинам міцного здоров'я, щастя і благополуччя, а Військово-морським силам Збройних сил України – могутності і хорошого вітру!», – йдеться у зверненні спікера.

Він також нагадав, чому День ВМФ в Україні відзначають саме в першу неділю липня: з цією датою пов'язаний важливий історичний факт – морський похід і перемога київського князя Олега над Константинополем.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє модернізувати вітчизняний військовий флотСказано 23 жовтня 2014 р.Статус обіцянки: Архів

«Саме в липні 907 року відбувся видатний морський похід великого київського князя Олега на Константинополь. Якраз після цього походу Олег залишив на воротах Царгорода свій щит – символ перемоги», – пояснив Парубій.

Відзначимо, що ця дата була призначена Днем ВМФ України указом президента в 2015 році.

Як сьогодні писало «Слово і Діло», президент Росії Володимир Путін підписав закон, що вводить територіальні води анексованого Криму до складу «вільної економічної зони».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: