Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Грицак обіцяє, що не допустить продовження бойових дій в Мукачеві

13 липня 2015 року голова СБУ Василь Грицак заявив, що не допустить продовження бойових дій в Мукачеві. Нагадаємо, що 11 липня в Мукачеві сталася перестрілка за участю бійців «Правого сектору». В результаті постраждали шість співробітників правоохоронних органів, три цивільні особи і п'ять осіб з шевронами «Правого сектору».
Виконано
Сказано 13 липня 2015 р.

Джерело

  • http://korrespondent.net/ukraine/3538585-sbu-harantyruet-spravedlyvoe-razbyratelstvo-sobytyi-v-mukachevo-hrytsak
  • http://www.ukrinform.ua/ukr/news/rada_stvorila_tsk_z_rozsliduvannya_podiy_u_mukachevomu_2074446
  • http://www.ukrinform.ua/ukr/news/za_strilyaninu_v_mukachevomu_vidkrili_sim_sprav___tandit_2079532
  • http://obozrevatel.com/crime/78324-geraschenko-o-mukachevo-kontrabande-i-separatizme-sledstvie-dolzhno-rasstavit-tochki-nad-i.htm
  • http://www.segodnya.ua/ukraine/konflikt-v-mukachevo-byl-sprovocirovan-pravoohranitelyami-otchet-sledstvennoy-komissii-vr-650685.html
  • http://news.liga.net/interview/politics/8764969-yarosh_ya_pereotsenil_organizatsionnye_vozmozhnosti_pravogo_sektora.htm

Результат

14 липня 2015 року народні депутати ухвалили рішення про створення Тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин збройного конфлікту в Мукачеві Закарпатської області.

За відповідне рішення проголосували 287 народних обранців. За фактом стрілянини в Мукачеві відкрито сім кримінальних проваджень.

Станом на 28 серпня 2015 року встановлені всі члени «Правого сектору», які брали участь у перестрілці. Четверо з них затримані та перебувають під слідством. Ті, хто не з'являються до слідчого і переховуються від правосуддя, оголошені в розшук.

18 вересня 2015 року Тимчасова слідча комісія Верховної Ради відзвітувала про події в Мукачеві Закарпатської області. Згідно зі звітом комісії, існують підстави вважати, що збройний конфлікт 11 липня 2015 року в Мукачеві значною мірою був спровокований діями керівництва УМВСУ та УСБУ в Закарпатській області, оскільки керівники та працівники цих органів були поінформовані та брали участь в організації зустрічі сторін конфлікту.

1 лютого 2016 року народний депутат VIII скликання ВРУ, радник начальника Генерального штабу ЗСУ Дмитро Ярош повідомив, що бійці ДУК, які ховалися в лісі, які не здалися і не були поранені, вони без проблем дісталися до фронту і зараз знаходяться там в складі ДУК. Один з них за цей час трагічно загинув в бою.