Луценко: у 354 справах хабарникам пом'якшили звинувачення

Читать на русском
Луценко підкреслив, що в окремих випадках отримання неправомірної вигоди додумалися перекваліфікувати на склад правопорушень, взагалі не пов'язаних із службовою діяльністю.

Генеральна прокуратура України встановила численні факти перекваліфікації корупційних злочинів на менш тяжкі. Лише за поточний рік виявлено 354 таких випадки, повязаних із хабарництвом.

Про це сказав генеральний прокурор України Юрій Луценко під час наради із регіональними прокурорами у Житомирі, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«За аналізом даних в ЄРДР встановлено численні зміни в кваліфікації корупційних злочинів на менш тяжкі за складом правопорушення. Лише за поточний рік виявлено 354 випадки зміни кваліфікації в реєстрі фактів хабарництва. З моєї точки зору, це свідчить про величезну проблему. За минулий рік до суду ми відправили близько 1200 хабарників. 354 перекваліфіковано – можливо, це прихований резерв, який дає можливість уникнути притягнення до відповідальності за найрезонансніший злочин, яким є хабар?», – сказав генпрокурор.

ГПУ: Головний редактор «Страна.ua» затриманий за хабарГоловного редактора видання Страна.ua Ігоря Гужву затримали за вимагання хабара в розмірі десяти тисяч доларів.

При цьому він наголосив, що в окремих випадках одержання неправомірної вигоди «додумались» перекваліфіковувати на склад правопорушень, узагалі не пов’язаних зі службовою діяльністю.

«Прокуратура Вінницької області внесла зміни до ЄРДР у провадженні за фактом вимагання неправомірної вигоди співробітниками правоохоронних органів на факт зберігання наркотичних засобів», – уточнив Луценко.

Нагадаємо, в ГПУ повідомили, що суди заарештували 17 з 23 затриманих представників податкових органів часів колишнього президента України Віктора Януковича зі збільшенням розміру застави.

Також Луценко через рівень злочинності назвав Ірпінь місцевим Чикаго.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: