Ірпінські чиновники привласнили понад 21 млн гривень держкоштів

Читать на русском
Прокуратура Київської області встановила, що службові особи виконавчого комітету Ірпінської міськради через фіктивні підприємства привласнили держкошти на суму понад 21 млн грн.

Прокуратура Київської області встановила, що службові особи виконавчого комітету Ірпінської міськради через фіктивні підприємства привласнили держкошти на суму понад 21 млн грн.

Про це повідомляє прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган, пише «Слово і Діло».

Як повідомила Сарган в середу на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук, повідомлено про підозру особі 1984 року народження в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 (пособництво в заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб), ч. 1 ст. 205 (незаконне придбання суб'єкта підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності), ч. 3 ст. 358 (підробка документа) Кримінального кодексу України.

Крім цього, за її словами, прокуратура Київської області повідомила про підозру особі 1965 року народження в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 205 (незаконне придбання (створення) суб'єкта підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності) і за ч.ч. 3,4 ст. 358 (підробка документа) Кримінального кодексу України.

«За клопотанням прокуратури Київської області підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави на суму понад 8,5 млн грн», - написала Сарган.

Раніше ГПУ підготувала підозру одному з чиновників «Укрзалізниці».

Нагадаємо, ГПУ закрила 10 кримінальних проваджень щодо несплати податків.

Раніше в Генпрокуратурі повідомили про наміри перевірити е-декларації ще 49 нардепів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: