Депутат з Ірпеня задекларував квартири загальною площею більше стадіону «Олімпійський»

Читать на русском
Депутат Ірпінської ради Ігор Оверко має у власності 186 квартир, площа яких більша за стадіон у столиці України.
Ігор Оверко

Депутат Ірпінської ради Ігор Оверко має у власності 186 квартир. Ще 400 квартир депутат продав минулого року.

Про це повідомляє Громадський рух «Чесно» з посиланням на електронну декларацію політика, пише «Слово і Діло».

Сам Оверко каже, що задекларованих квартир не 186, а 191.

Розкіш і упередження. Що Ви знаєте про доходи українських політиків? ТЕСТДекларації політиків не припиняють бути топ-темою для обговорення в українському суспільстві. Але так чи добре ми знаємо доходи вітчизняного істеблішменту та їхнє походження? Це вирішило з'ясувати «Слово і Діло».

«Я точно знаю кількість квартир, яких задекларував. Їх 191. Усі квартири я зареєстрував на своє ім’я, у подальшому я їх маю намір продавати так, як це визначено законом: я йду до нотаріуса, ми вчиняємо всі необхідні дії. Це не є схемою ухиляння (від сплати податків – ред.), я легалізував всі квартири з метою сплатити все, що маю сплатити державі, не треба думати, що я щось приховую. Я сплачую всі податки державі», - сказав депутат.

«Покращення» від Гройсмана: чому влада намагається затіяти грандіозну перевірку доходів українцівПолітичний експерт розповів, якими можуть бути наслідки загального декларування доходів всіх громадян.

Ця нерухомість розташована в Ірпені, там, де Оверко веде будівництво і має право голосу на сесіях ради. Відмітимо, що загальна площа квартир – 7 тисяч 888,1 кв. м.

А за минулий рік депутат заробив лише близько 20 тисяч гривень, водночас дохід від продажу 400 квартир у 2016 році склав понад 50 мільйонів гривень.

Окрім квартир, в Оверків 4 житлові будинки загальною площею майже 600 кв. м, 18 земельних ділянок загальною площею 40116 кв. м та більше 16 мільйонів гривень заощаджень.

Також політик задекларував 10 об’єктів незавершеного будівництва, площа яких невідома.

Відмітимо, що Оверко є керівником та співзасновником Будівельної фірми «Синергія».

Нагадаємо, що заробітна плата глави НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва в 2016 році зросла у 17,5 разів - на 18,218 млн гривень - до 19,323 млн гривень.

А 10 травня працівники Національного антикорупційного бюро України в повному обсязі отримали доступ до Єдиного державного реєстру декларацій чиновників.

Зазначимо також, що міський голова Ірпеня Володимир Карплюк за 901 тисячу гривень придбав матеріали для виготовлення пам'ятника Тарасу Шевченку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: