СБУ викрила корупційну схему митників Одеської області

Читать на русском
Оперативники спецслужби затримали головного інспектора після отримання ним чергового траншу в розмірі 3 тис. грн.

Співробітники СБУ спільно з прокуратурою та підрозділом внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби викрили корупційну схему, організовану посадовими особами митного поста «Аккерман» Одеської митниці.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу СБУ.

На пункті пропуску «Маяки - Удобне - Паланка» митники систематично отримували гроші з громадян України за безперешкодне ввезення транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

«При відмові від сплати грошової винагороди чиновники штучно затягували пропуск транспортних засобів або створювали умови для недоцільність його переміщення в Україну. Грошові кошти, зібрані за добу акумулювалися старшими зміни і в подальшому передавались керівництву митного поста», - розповіли в прес-службі.

Українська митниця може заборонити ввезення понад тисячі світових брендівУкраїнська митниця перестала пропускати посилки з товарами 1146 міжнародних компаній, купленими в зарубіжних інтернет-магазинах.

«Такса» за ввезення автомобіля становила від 1,5 тис. грн. та залежала від вартості машини.

Оперативники спецслужби затримали головного інспектора після отримання ним чергового «траншу» в розмірі 3 тис. грн. Хабарнику повідомлено про підозру по ч.3 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

В ході обшуку службових приміщень пункту пропуску в тайниках співробітники СБУ вилучили «Чорну касу». Затримано ще двох інспекторів зазначеного митного поста, причетних до функціонування злочинної схеми.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх учасників корупційної схеми.

Нагадаємо, львівському митнику мама зробила щедрий грошовий подарунок майже на три мільйони гривень.

А 3 червня також у Львівській області затримали на хабарі начальника відділу митниці.

Відзначимо також, що 6 лютого 2017 року міністр фінансів України Олександр Данилюк пообіцяв протягом року реформувати митницю. Подивимося, чи вдасться йому виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: