Третина переселенців з Донбасу страждають посттравматичним розладом

Читать на русском
32 відсотки вимушених переселенців в Україні страждають посттравматичним стресовим розладом, спричинених конфліктом на сході.

32% українських внутрішніх переселенців страждають посттравматичним стресовим розладом (ПТСР) – через війну на Донбасі.

Про це повідомляє дослідження організації International Alert на тему «Приховані наслідки конфлікту: Проблеми психічного здоров'я внутрішньо переміщених осіб», передає «Слово і Діло».

Як змінилися виплати внутрішнім переселенцям за рік«Слово і Діло» підготувало інфографіку про те, які зміни відбулися у виплатах внутрішнім переселенцям в Україні в першому кварталі 2017 року.

Симптоми ПТСР – сни-кошмари, дратівливість і відчуття ізоляції. Крім того, респонденти розповіли, що страждають на депресію, тривожні стани та інші психічні розлади.

Внаслідок цього у людей знижується рівень працездатності і їм стає важко виконувати прості дії.

Симптоми частіше зустрічалися у жінок.

Всього в дослідженні взяли участь 2203 респонденти в різних регіонах України.

1 червня заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука назвав справжню, на його думку, кількість переселенців з Донбасу і Криму. Їх кількість становить більше 1,63 млн осіб.

17 травня в прес-службі МінАто розповіли, що внутрішні переселенці зможуть отримати біометричні паспорти в пунктах надання адміністративних послуг за місцем проживання.

Раніше в Міністерстві охорони здоров'я розповіли, скільки українців потребують психіатричної допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: