Справа про держзраду: суд дозволив судити Януковича заочно

Читать на русском
Суддя мотивув своє рішення тим, що Янукович зумисне уникає слідства, та є оголошеним у міждержавний розшук.

Оболонський районний суд Києва ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо екс-президента Віктора Януковича.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

«Обвинувачений не лише особисто не прибув до суду, але й не скористався можливістю участі в режимі відеоконференції», – зазначив зазначив суддя Владислав Дев'ятко.

«Суд ухвалив здійснювати спецільне судове провадження щодо Віктора Федоровича Януковича. Ухвала оскарженню не підлягає», – наголосив він.

У податківців часів Януковича арештували майна на 888,5 мільйонів гривень – ГПУНа даний час триває процес арешту майна підозрюваних – мова йде про арешт власності на загальну суму 888 млн 452 тис грн.

Суддя мотивув своє рішення тим, що Янукович зумисне уникає слідства, та є оголошеним у міждержавний розшук.

У свою чергу, адвокати обурилися, що суд не зважив на їхні доводи. Захисник екс-президента Віталій Сердюк заявив заперечення проти дій суду.

Після цього державне звинувачення почало зачитувати звинувачувальний акт щодо Януковича.

Нагадаємо, Оболонський районний суд Києва продовжив розгляд по суті справи за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича в державній зраді.

В ході судового засідання суд відмовив стороні захисту у задоволенні клопотання про допит осіб, які мали свідчити про загрозу життю Януковича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: