У Брюсселі відбудеться засідання Комітету асоціації Україна-ЄС

Читать на русском
У рамках засідання планується здійснити оцінку виконання Угоди про асоціацію. Також сторони обговорять питання політичного, енергетичного та економічного співробітництва.

У Брюсселі сьогодні, 29 червня, відбудеться третє засідання Комітету асоціації між Україною та ЄС.

Про це повідомляє Урядовий офіс з питань європейської та євроатлантичної інтеграції секретаріату Кабінету міністрів України, передає «Слово і Діло».

Стало відомо, коли запрацює угода про вільну торгівлю між Україною та КанадоюУгода про вільну торгівлю між Україною та Канадою запрацює 1 серпня поточного року згідно з урядовою нотою Канади українському посольству.

«29 червня 2017 р. о 15:00 у Брюсселі (Королівство Бельгія) розпочнеться третє засідання Комітету асоціації між Україною та ЄС», - йдеться у повідомленні.

Українську делегацію на засіданні очолить директор Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України Ольга Стефанішина, делегацію Європейського Союзу – керуючий директор Європейської служби зовнішньої дії з питань Європи та Центральної Азії Томас Мейр-Хартінг.

У рамках засідання Комітету асоціації буде обговорено широкий комплекс питань політичного, енергетичного, економічного та секторального співробітництва. Також планується здійснити оцінку виконання Угоди про асоціацію та відповідно розглянути механізми моніторингу, імплементації та координації її інституційних підвалин.

Як повідомлялося, 30 травня Верхня палата парламенту Нідерландів проголосувала за ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, закон опублікували 14 червня. 15 червня Нідерланди повністю завершили ратифікацію Угоди і передали ратифікаційну грамоту до Брюсселя. Ратифікація повинна відбутися на саміті Україна-ЄС у липні.

Раніше, Україна підписала угоду про приєднання до енергосистеми Європи.

Пізніше, Євратом ратифікував угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: