У посольстві Великобританії відреагували на рішення суду щодо застави Насірова

Читать на русском
У посольстві Британії прокоментували рішення столичного райсуду у справі відстороненого голови Держфіскальної служби.

Рішення Солом'янського районного суду Києва щодо відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова демонструє, що Україна гостро потребує незалежної і прозорої судової системи, а також якнайшвидшого створення Спеціалізованого антикорупційного суду.

Таку заяву зробило посольство Королівства Великобританії, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми глибоко стурбовані з приводу нещодавнього рішення Солом'янського районного суду міста Києва, де докази, надані Великою Британією в рамках справи проти Романа Насірова, були визнані неприйнятними та відхилені», – йдеться у заяві.

За інформацією посольства, на даному етапі відповідні органи Британії вивчать всі факти, щоб встановити, чи мали місце кримінальні правопорушення з боку громадянина Великобританії, який може постати перед судом у Сполученому Королівстві.

«Ця справа підкреслює нагальну потребу України в незалежній і прозорій судовій системі та необхідність якнайшвидшого створення Спеціалізованого антикорупційного суду, до складу якого входитимуть ретельно перевірені судді, які належним чином зможуть розглядати корупційні справи проти високопосадовців», – наголошують у посольстві.

Нагадаємо, суд відмовився стягнути заставу Насірова до держбюджету.

Раніше Home Office Великобританії підтвердив наявність британського паспорта у Насірова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: