Америка підозрює Асада у підготовці нової хімічної атаки

Читать на русском
В оприлюдненій заяві Вашингтон попереджає президента Сирії Башара Асада, що наступна хімічна атака обійдеться йому дорогою ціною.

США виявили «потенційну підготовку» до нової хімічної атаки у Сирії і оприлюднили суворе попередження сирійському уряду.

Про це повідомляє «ВВС-Україна», передає «Слово і Діло».

Білий дім заявив, що спостерігає приготування, схожі на ті, які велися перед ймовірною хімічною атакою 4 квітня. Тоді у Сирії загинули десятки людей, а президент США Дональд Трамп наказав завдати авіаудару по сирійській військовій базі.

В оприлюдненій заяві Вашингтон попереджає президента Сирії Башара Асада, що наступна хімічна атака обійдеться йому «дорогою ціною».

Путін божиться, що Асад не застосовував хімзброю в СиріїПрезидент Росії Володимир Путін заявив про відсутність доказів застосування хімічної зброї урядом президента Сирії Башара Асада.

США підкреслили, що «нова атака із застосуванням хімічної зброї з боку режиму Асада" може призвести до «масового вбивства цивільних».

«Як ми раніше заявляли, США перебувають в Сирії для знищення «Ісламської держави" в Іраку і Сирії. Однак, якщо пан Асад скоїть ще одне масове вбивство із використанням хімічної зброї, він і його військові заплатять високу ціну», - йдеться в заяві Білого дому.

За даними місцевих медиків, розпилення високотоксичного газу зарин у контрольованому сирійською опозицією населеному пункті Хан-Шейхун 4 квітня, призвело до загибелі 89 людей, серед яких 33 дітей і 18 жінок.

Нагадаємо, роаніше США збили бойовий сирійський безпілотник проурядових сирійських сил поблизу місця дислокації військ неподалік від кордону з Іраком.

Також США ухвалили рішення змінити дислокацію в Сирії літаків міжнародної США коаліції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: