США змінять дислокацію авіації в Сирії

Читать на русском
США ухвалили рішення змінити дислокацію в Сирії літаків міжнародної США коаліції, повідомив представник Пентагону Адріан Ренкін-Геллоуей.

США ухвалили рішення змінити дислокацію в Сирії літаків міжнародної США коаліції, повідомив представник Пентагону Адріан Ренкін-Геллоуей.

Про це передає «Інтерфакс», пише «Слово і Діло».

«В результаті нещодавніх зіткнень за участю прорежимних сирійських сил і російських сил ми вжили заходів обережності зі зміни диспозиції літаків в Сирії з тим, щоб продовжувати боротися з ІДІЛ, забезпечуючи безпеку наших льотних екіпажів з урахуванням відомих загроз на просторі поля бою», - сказав він.

Представник Пентагону не став прямо відповідати на прохання прокоментувати рішення Росії призупинити дію меморандуму про запобігання інцидентів в Сирії. За його словами, «США завжди готові до роботи із запобігання інцидентам з росіянами для забезпечення безпеки льотних екіпажів коаліції і під час проведення операцій».

«Лінія по запобіганню конфліктів довела свою ефективність в зниженні ймовірності стратегічних прорахунків і деескалації напружених ситуацій», - сказав Ренкін-Геллоуей.

Як повідомлялося, сьогодні Росія припинила взаємодію з США щодо Сирії. Російські військові пригрозили, що будуть вважати цілями всі повітряні судна на захід від річки Євфрат.

Напередодні уряд Сирії повідомив, що сили міжнародної коаліції збили військовий літак сирійських ВВС. Стверджувалося, що інцидент стався неподалік від міста Ес-Саура в провінції Ракка.

Раніше, 18 травня коаліція завдала авіаудару по колоні техніки сил Асада, які вели наступ на позиції опозиційних сил.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: