РФ вийшла з угоди з США щодо запобігання повітряних інцидентів над Сирією

Читать на русском
Міноборони РФ заявило про припинення взаємодії з США щодо запобігання повітряним інцидентам в Сирії через збитий коаліцією сирійський Су-22 і загрожує супроводжувати засобами ППО літаки коаліції.

Міноборони РФ заявило про припинення взаємодії з США щодо запобігання повітряним інцидентам в Сирії через збитий коаліцією сирійський Су-22 і загрожує «супроводжувати засобами ППО літаки коаліції».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Meduza.

«Міністерство оборони Російської Федерації з 19 червня припиняє взаємодію з американською стороною в рамках меморандуму про запобігання інцидентів і забезпеченні безпеки польотів авіації в ході операцій в Сирії і вимагає ретельного розслідування американським командуванням з наданням його результатів і вжитих заходів», - заявили в Міноборони РФ.

При цьому в російському оборонному відомстві загрожують, що тепер все літаки коаліції будуть «приймати на супровід російськими наземними і повітряними засобами протиповітряної оборони в якості повітряних цілей».

Також в РФ заявили, що США не намагалися вийти на зв'язок з ВВС Росії перед атакою на Су-22.

Нагадаємо, 19 червня в небі над сирійською провінцією Ракка сили коаліції збили сирійський урядовий Су-22, який бомбив позиції дружніх коаліції сил.

Раніше, 18 травня коаліція завдала авіаудару по колоні техніки сил Асада, які вели наступ на позиції опозиційних сил.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: