Хакери зламали 90 акаунтів в британському парламенті

Читать на русском
До 90 акаунтів електронної пошти депутатів або службовців британського парламенту були зламані під час кібератаки на британський парламент минулої п'ятниці, 23 червня.

До 90 акаунтів електронної пошти депутатів або службовців британського парламенту були зламані під час кібератаки на британський парламент минулої п'ятниці, 23 червня.

Як повідомив прес-секретар парламенту, постраждали менше 1% з 9000 користувачів парламентського сервера, пише «Слово і Діло».   Через цю хакерську атаку в якості запобіжного заходу членам палати громад, перів палати лордів і співробітникам Парламенту відключили віддалений доступ до робочої електронної пошти.

Прес-секретар також зазначив, що злом електронної пошти став можливий через занадто прості паролі, які не відповідали рекомендаціям парламентської комп'ютерної служби.

Зараз проводиться розслідування з метою встановити, чи потрапила якась інформація в руки хакерів.

Масштабна хакерська атака вразила десятки тисяч комп'ютерів в усьому світіМасштабна хакерська атака вивела з ладу десятки тисяч комп'ютерів в усьому світі, зловмисники вимагають 300 доларів в біткоінах для розблокування даних.

Цей інцидент стався через місяць після того, як 48 підрозділів Національної служби охорони здоров'я Британії зазнали кібератаки.

Центр національної кібербезпеки і Національне агентство з боротьби зі злочинністю почали розслідування цього інциденту.

Нещодавно в американському Огайо були зламані урядові сайти - на них розмістили повідомлення на підтримку терористів ІДІЛ.

Нагадаємо, російські хакери атакували виборчі системи 21 штату США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: