Поліція зафіксувала вже більше 20 повідомлень про втручання в роботу комп'ютерів

Читать на русском
Після отримання повідомлень про хакерські атаки на місце виїжджають фахівці Департаменту кіберполіції та інших профільних служб.

Станом на цю годину в Департамент кіберполіції НПУ надійшло вже 22 повідомлення щодо втручання в роботу персональних комп'ютерів.

Про це повідомив прес-секретар Нацполіціі Ярослав Трокал на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Україна під кібератакою: огляд соцмережНизка державних структур, комерційних банків і підприємств потрапили під хвилю кібератаки невідомих.

«Станом на зараз в Департамент кіберполіції НПУ надійшло вже 22 повідомлення про втручання в роботу персональних комп'ютерів. Це повідомлення як від державних, так і приватних установ. Зокрема, є звернення і від одного з мобільних операторів. Аналогічні повідомлення надходять і в регіональні представництва Департаменту кіберполіції. Повідомлення про втручання в роботу персональних комп'ютерів продовжують надходити. Всі вони фіксуються», - написав він.

За словами Трокал, після отримання таких повідомлень - на місце виїжджають фахівці Департаменту кіберполіції та інших профільних служб, які працюють над протидією поширенню вірусу, а також ліквідацією її наслідків.

Нагадаємо, сьогодні українські банки і деякі установи атакував вірус-вимагач.

Пізніше в СБУ прокоментували масові хакерські атаки на українські компанії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: