Порошенко у Франції вшанував пам'ять Анни Київської

Читать на русском
Під час робочої поїздки до Франції Президент Петро Порошенко відвідав місто Санліс, де вшанував пам'ять Анни Київської - Королеви Франції і зустрівся з українською громадою Франції.

Під час робочої поїздки до Франції Президент Петро Порошенко відвідав місто Санліс, де вшанував пам'ять Анни Київської - Королеви Франції і зустрівся з українською громадою Франції.

Про це повідомляє прес-служба Адміністрації Президента, пише «Слово і Діло».

Порошенко зазначив, що якщо багато років до цього Україна була суб'єктом, а об'єктом політики, то зараз нічого щодо України не вирішується без України.

«Ніхто нам не висуває ніяких вимог, нас запитують: чим вам допомогти», - розповів Порошенко.

За його словами, Україна в першу чергу потребує єдності і солідарності.

«Весь світ повинен зараз бути з нами в умовах російської агресії. Ви разом з нами повинні називати агресію - агресією, Росію - агресором, а Анну Київську - Анною Київською», - підкреслив Президент.

«І навіть, коли росіяни хотіли вкрасти у нас нашу історію, ми цього не дозволимо. Весь світ зараз буде знати Анну як Анну Київську і символ партнерських відносин між Францією та Україною, між Парижем і Києвом», - додав Порошенко.

Зустріч у Парижі: як Макрон відплатив Путіну за особисті образи з боку пропаганди РФДипломат, голова правління фонду «Майдан закордонних справ» оцінив візит президента України в Париж і його переговори з Макроном.

Президент також відвідав Абатство Святого Вікентія, яке було засноване Королевою Франції Анною Київською, і ознайомився з роботою Українського культурного центру, розташованого в Церкві святого Бориса і Гліба.

Нагадаємо, 29 травня на спільній прес-конференції з президентом Франції Еммануелем Макроном у Версалі президент Росії Володимир Путін заявив, що історія російсько-французьких відносин почалася з шлюбу Анни Ярославни з Генріхом I в 1051 році, назвавши її російською, «молодшою ​​дочкою нашого улюбленого князя Ярослава Мудрого».

У Порошенка відповіли на слова Путіна про Анну Ярославну: він спробував ввести французів в оману.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: