У Порошенка відповіли на слова Путіна про Анну Ярославну: він спробував ввести французів в оману

Читать на русском
Мої дорогі французькі друзі, президент Росії Володимир Путін спробував ввести в оману вас сьогодні — Анна Київська, королева Франції, з Києва, а не Москви, — написав Шимків.

Президент Росії Володимир Путін під час візиту до Франції ввів в оману французів, назвавши Київську княгиню Анну Ярославну «русской».

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків, передає «Слово і Діло».

«Мої дорогі французькі друзі, президент Росії Володимир Путін спробував ввести в оману вас сьогодні — Анна Київська, королева Франції, з Києва, а не Москви (Москва навіть не існувала на той час)», — написав Шимків.

Він додав, що саме українська община у Франції вшановує пам’ять Анни в Санлісі, де вона заснувала монастир.

«До речі, знамените Реймське Євангеліє, яке використовувалось під час коронації французьких королів, спершу було власною книгою Анни із відомої бібліотеки Ярослава Мудрого, її батька — великого князя київського», — додав він.

Також Шимків зауважив, що потрібно звернути увагу на знак Ярослава Мудрого у формі тризуба. «Вам потрібні ще інші докази походження Анни Київської?» - запитав він.

Нагадаємо, 29 травня Президент Франції Еммануель Макрон і президент РФ провели зустріч у Версалі. Путін заявив, що виток відносин між Росією і Францією почався зі шлюбу Анни Ярославни, середньої дочки Ярослава Мудрого, з Генріхом I в 1051 році.

Макрон під час зустрічі з російським колегою заявив, що готовий запровадити нові санкції проти Росії в разі не виконання Мінських угод.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: