Парубій назвав завдання Верховної Ради на наступну сесію

Читать на русском
Глава українського парламенту Андрій Парубій окреслив найголовніші завдання на наступну сесію ВРУ.
Андрій Парубій

Завданнями Верховної Ради на наступну сесію стануть питання безпеки країни, відновлення територіальної цілісності, проведення кроків для членства в НАТО, децентралізація і європейське ведення бізнесу.

Про це на прес-конференції, присвяченій екватора парламенту заявив спікер Ради Андрій Парубій, повідомляє «Слово і Діло».

«Без сумніву перше завдання – це безпека, в найширшому розумінні. В усіх головних сферах. Це воєнна безпека, що має бути реалізована у повномасштабній підтримці української армії. Це відновлення територіальної цілісності України. Це ще нові кроки для набуття Україною членства в НАТО як найсильнішою гарантії нашої територіальної цілісності та мирного неба для наших дітей. Це економічна безпека, що досягається шляхом розвитку національного ринку, підтримкою вітчизняного товаровиробника, партнерською співпрацею з Європейським Союзом. Енергетична безпека: насамперед через диверсифікацію поставок енергоносіїв та максимальне задіяння вітчизняного енергетичного потенціалу. Інформаційна безпека: втілення та розвиток сучасних технологій. Кібербезпека – це захист українського інформаційного простору. Безпека та захист української гуманітарної сфери», – заявив Парубій.

За його словам, необхідно не забувати й про проведення структурних реформ для того, щоб здобути нове якість життя.

Андрій ПарубійНародний депутат України

«Але на шляху до Європейського Союзу ми не повинні забувати, що Європа – це не тільки децентралізація і європейські стандарти ведення бізнесу чи доступу до інформації, це нове якість життя, яке нам не здобути без проведення широкомасштабних реформ у всіх сферах суспільного життя», – додав спікер.

Слід також зазначити, що згідно із моніторингом «Слово і Діло», Парубій загалом дав 88 обіцянок, з яких 36 – виконав, а 34 – провалив. Рівень його відповідальності – 41%.

Нагадаємо, Верховна Рада закріпила курс України на членство в НАТО.

Раніше парламент підтримав спрощення екстрадицію правопорушників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: