Рада на два роки відклала введення стандартів «Євро-6»

Читать на русском
Верховна Рада України прийняла рішення відкласти до 2020 року питання про введення екологічних стандартів Євро-6.
Рада відклала введення норм «Євро-6»

Верховна Рада відклала на два роки, до 1 січня 2020 року, введення екологічних стандартів «Євро-6» при ввезенні в Україну та проведення першої державної реєстрації ввезених або виготовлених в Україні нових і старих автотранспортних засобів.

Відповідний законопроект № 5624 про внесення змін до закону «Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрацію транспортних засобів» був прийнятий за основу і в цілому Верховною Радою сьогодні, 9 червня, передає «Слово і Діло».

Економія на єврономерах: чим може обернутися придбання вживаного авто з ЄвропиПолітичний експерт розповів, чи дійсно доступні старі авто, та чи зможуть українці легалізувати авто на іноземній реєстрації.

Автор законопроекту Роберт Горват підкреслив, що в ЄС середній період між введенням чергового євростандарту становить 5 років, тоді як в Україні згідно з чинним законодавством екостандарт «Євро-5» був введений з 1 січня 2016 року, а запровадження «Євро-6» заплановано на 1 січня 2018 року.

Реформи з подвійним дном: коли дорожній рух в Україні стане безпечнішим?Дотримання правил дорожнього руху потребує не лише якісних змін у підготовці водіїв, але й передбачає зміни в ставленні громадян до власної безпеки та повагу до інших. Чому такі нововведення зустрічають шалений опір з боку українців?

На думку автора, введення в Україні «Євро-6» з наступного року фактично унеможливить ввезення в Україну легкових, вантажних автомобілів, спецтехніки, машин швидкої допомоги старше 2015 року, що спричинить значне подорожчання старих автомобілів та вартості виробництва і імпорту нових авто.

У свою чергу, голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна повідомила, що прийняття законопроекту дозволить громадянам купувати більш дешеві авто не старше 2010 року випуску зі сплатою зниженого акцизу ще протягом 2018 року.

Відзначимо, що Польща пообіцяла виділити гроші на ремонт доріг в Україні.

Раніше повідомлялося, що Кабмін звільнив главу Держекоінспекції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: