В Єврокомісії критикують РФ за недотримання правил міжнародної торгівлі

Читать на русском
Росія разом з Китаєм та Індією належить до числа країн, що створюють найбільшу кількість несправедливих перешкод для європейських експортерів.

** Росія, Індія і Китай - основні порушники міжнародної торгівлі. **

Про це повідомила Єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрем, передає «Слово і Діло».

Вільна торгівля: лібералізація доступу на ринки ЄС не повинна перетворитися на «другий безвіз» – торгпредЛібералізація доступу на ринок Євросоюзу та надання торгових преференцій може компенсувати Україні втрати в зв'язку з агресією РФ.

За її словами, ці країни, більше ніж інші, створюють несправедливі перешкоди для європейських експортерів.

У Єврокомісії також твердо наполягли на необхідності боротися з протекціонізмом у світі, а також захищати Європу від тих, хто не дотримується правил гри.

Нагадаємо, комітет Європарламенту з питань міжнародної торгівлі затвердила попередні домовленості по приводу торгових преференцій для України. Тобто домовленості про збільшення тарифних квот на мед, кукурудзу, ячмінь, овес, крупи і оброблене зерно, виноградний сік з України. При цьому депутати не підтримали пропозицію про підвищення квот на українську пшеницю, томати і сечовину.

За підсумками першого кварталу 2017 року Україна повністю вибрала річні квоти на безмитний експорт в ЄС за шістьма категоріями товарів: мед, цукор, крупи та борошно, оброблені томати, виноградний і яблучний сік, кукурудза.

Раніше повідомлялося, що морська торгівля між Кримом і Туреччиною зупинена.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: