Морська торгівля між Кримом і Туреччиною зупинена

Читать на русском
Директор компанії-оператора поромної лінії «Кримське морське агентство» Станіслав Гвоздила повідомив, що Анкара не приймає пороми з Криму вже два тижні.

Директор компанії-оператора поромної лінії «Кримське морське агентство» Станіслав Гвоздила повідомив, що Анкара не приймає пороми з Криму вже два тижні.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на 112.

За його словами, причин свого рішення Анкара не уточнює. При цьому Гвоздила підкреслив, що припинення унеможливило поставки продуктів і товарів з Туреччини на півострів.

Директор логістичної компанії Selin Global Арзигюль Каймакчі також підтвердив, що Туреччина не приймає пороми з окупованого Криму.

«Останнім часом, коли наші кораблі прибувають з Севастополя, вони так і не пришвартовуються в порті Зонгулдак. Це дуже велика проблема, так як весь вантаж ми зобов'язані повертати назад експортерам», - заявив Каймакчі.

Військові кораблі України в Криму стали донорами для «сирійського експресу» – очільник ВМСКомандувач ВМС ЗСУ розповів про долю українських військових кораблів, які залишилися в Криму після анексії.

Як уточнив він, є турецькі кораблі, на яких працює цілком і повністю турецький персонал. Але корабель не може пришвартуватися.

«Причина - він прибув з Криму. Через простій наших кораблів в минулому році тільки ми втратили $150 млн», - розповів він.

«Попит дуже високий і тому проблеми зараз дуже великі», - додав директор Selin Global.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган неодноразово заявляв в незмінності позиції Анкари по статусу Криму як української території. Влада Анкари запевнили, що позиція залишиться такою поки РФ не припинить агресію в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: