У Лондоні відбулися масові акції проти жорстокості поліції

Читать на русском
Протести були викликані смертю 25-річного чорношкірого Едіра Да Коста, який помер через шість днів після затримання поліцією.
Масові протести в Лондоні

У Лондоні в неділю, 25 червня, пройшли масові акції протесту проти поліцейської жорстокості. Люди кидалися цеглою, в зіткненнях з протестуючими постраждали шестеро поліцейських, четверо з них госпіталізовані.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на The Guardian.

«В ході демонстрації відбулися зіткнення протестуючих з поліцією біля поліцейської дільниці в районі Стратфорд», - йдеться в повідомленні.

У Венесуелі озброєні люди проникли в будівлю парламентуГрупа озброєних людей вчинила напад на будівлю Національної асамблеї (парламенту) Венесуели.

Протести були викликані смертю 25-річного чорношкірого Едіра Да Коста, який помер через шість днів після затримання поліцією. Під час затримання співробітники правоохоронних органів застосували до нього силу.

Протестуючі прийшли на марш з плакатами і гаслами, які засуджують дії поліції. Частина учасників акції вийшла на вулицю з плакатами громадського руху Black Lives Matter, який виступає проти поліцейського насильства по відношенню до чорношкірих.

Поліція перегородила демонстрантам шлях до будівлі, після чого в неї полетіли цегла. Також учасники протесту почали підпалювати сміттєві баки.

Нагадаємо, поліція встановила причину пожежі в багатоповерхівці Лондона.

А жителів понад 700 квартир в декількох висотних будинках на півночі Лондона було вирішено терміново евакуювати через сумніви в пожежній безпеці облицювання будівель.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: