Поліція встановила причину пожежі в багатоповерхівці Лондона

Читать на русском
Під час минулорічного ремонту «Гренфелл-тауер» компанія-підрядник облицювала будинок не вогнетривкими, а більш дешевими панелями з легкозаймистою основою з пластика.

Лондонська поліція офіційно підтвердила, що причиною пожежі в багатоповерховому будинку «Гренфелл-тауер», жертвами якої стали 79 осіб, був спалах холодильнику в одній з квартир.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на BBC.

Мей втекла з зустрічі з постраждалими від пожежі в Лондоні – відеоПостраждалі в результаті пожежі в Лондоні намагалися поспілкуватися з прем'єр-міністром Великобританії Терезою Мей. Обурені люди вимагали ретельного розслідування причин пожежі.

У поліції також підтвердили, що зовнішня обробка будинку, яку журналісти вже давно вважали причиною неймовірно швидкого поширення вогню по будівлі, дійсно не відповідала вимогам пожежної безпеки.

Слідство припускає, що під час минулорічного ремонту «Гренфелл-тауер» компанія-підрядник облицювала будинок не вогнетривкими, а більш дешевими панелями з легкозаймистою основою з пластика.

Як повідомлялося, в Лондоні вночі 14 червня потужна пожежа охопила 27-поверховий житловий будинок Grenfell Tower. Від будівлі практично нічого не залишилося. Grenfell Tower мав 120 квартир. Вогнем було охоплено практично всю будівлю з 2-го по 24-й поверх.

Відзначимо, що в Лондоні пройшли масові протести після масштабної пожежі, британці зажадали відставки прем'єра.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: