У Лондоні евакуювали мешканців кількох висоток

Читать на русском
Як повідомили в муніципальній раді лондонського району Камден, жителів евакуюють для проведення в будівлі протипожежних робіт, є рішення повністю замінити облицювання будівлі.

Мешканців понад 700 квартир у кількох висотних будинках на півночі Лондона було вирішено терміново евакуювати через сумніви у пожежній безпеці облицювання будівель.

Про це повідомляє BBC, передає «Слово і Діло».

Спочатку повідомлялося, що будуть евакуйовані мешканців лише одного багатоповерхового будинку в цьому районі. Однак після перевірки стало відомо, що протипожежні роботи будуть вестися у п'яти багатоповерхівках. Рано вранці в суботу, 24 червня, рада оголосила, що одна з п'яти башт - Бласфорд - не потребує евакуації і її мешканці можуть повернутися.

Масові протести через пожежу у Лондоні: британці вимагають відставки прем’єркиПротестувальники вважають, що прем’єр неадекватно відреагувала на події довкола трагічної пожежі у Grenfell Tower. Чимало з присутніх дуже розлючені.

Як повідомили в муніципальній раді лондонського району Камден, жителів евакуюють для проведення в будівлі протипожежних робіт. У раді пояснили, що є рішення повністю замінити облицювання будівлі.

Як з'ясувалося, облицювання веж в районі Камден аналогічне тому, що використовувалося в багатоповерховому будинку Гренфелл-тауер, де внаслідок пожежі загинули, за останніми даними, 79 осіб.

Як очікується, заміна облицювання будівель триватиме від трьох до чотирьох тижнів. Мешканців евакуйованих будинків переселяють в готелі та інші місця тимчасового розміщення.

Нагадаємо, лондонська поліція офіційно підтвердила, що причиною пожежі в багатоповерховому будинку Гренфелл-тауер стало загоряння холодильника в одній з квартир, і вогонь несподівано швидко поширився по зовнішнім стінам на весь будинок.

Також повідомлялося, що мешканцям згорілої багатоповерхівки в Лондоні виплатять компенсації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: