Українська аудиторія «ВКонтакте» знизилася на 60%

Читать на русском
Аудиторія російської соцмережі ВКонтакте в Україні становить 3,8 млн неунікальний візитів з комп'ютерів в день.

Аудиторія російської соцмережі ВКонтакте в Україні становить 3,8 млн неунікальний візитів з комп'ютерів в день. До запровадження санкцій цей показник становив 9,8 млн.

Про це свідчать дані SimilarWeb, передає «Слово і Діло».

За даними статистики, падіння відвідуваності зупинилося на рівні 3,8 млн візитів в день.

Які соцмережі та сайти блокують у різних країнах світу?В Україні блокуються соцмережі країни, яка почала проти неї збройну агресію і проводить масовану інформаційну кампанію на підтримку своїх дій: «Слово і Діло» підготувало інфографіку про те, з яких причин і які сайти блокуються в інших країнах.

Аудиторія скоротилася на 61%, якщо порівнювати дані за квітень 2017 року і за перші 16 днів червня 2017 року. У той же час відвідуваність соцмережі «Однокласники» впала на 64% - з 4,6 млн до 1,6 млн візитів в день. Падіння відвідуваності інтернет-порталу yandex.ua досягло 65% - з 5,9 млн до 2 млн візитів в день. Кількість щоденних візитів скоротилася з 4,9 млн до 2,2 млн.

Статистика включає неунікальні візити з десктопів. Представлені дані враховують відвідувачів з України, які зайшли на заблокований інтернет-ресурс через VPN.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підписав указ який, зокрема, передбачає блокування доступу до російських соцмереж. Документ, який наказує блокування зазначених ресурсів українськими інтернет-провайдерами, набув чинності 17 травня.

Раніше в СБУ повідомили, що спецслужби РФ готували вторгнення в Україну через «ВКонтакте» і «Однокласники».

Як відомо, після заборони «ВКонтакте» українці стали масово переходити на Facebook.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: