ГПУ та Інтерпол налагодили співпрацю щодо екс-чиновників Януковича

Читать на русском
Делегація ГПУ провела зустріч з керівництвом генерального секретаріату та секретаріату Комісії з контролю за файлами Інтерполу.

Заступник генпрокурора Євген Єнін під час візиту до Ліона узгодив з керівництвом Інтерполу питання подальшої співпраці.

Про це поінформувала прес-служба Генпрокуратури, передає «Слово і Діло».

Як зазначається, делегація ГПУ провела зустріч з керівництвом генерального секретаріату та секретаріату Комісії з контролю за файлами Інтерполу.

«Сторони обговорили особливості українського кримінального-процесуального законодавства та співвідношення його норм із положеннями внутрішніх актів міжнародної організації. Наслідком консультацій стало узгодження позицій представників Генпрокуратури та Інтерполу щодо ключових питань їхньої подальшої співпраці», - зазначили у відомстві.

Візит було організовано з метою проведення двосторонніх консультацій з актуальних питань взаємодії правоохоронних органів України з Міжнародною організацією кримінальної поліції, у тому числі щодо розслідування кримінальних проваджень стосовно колишніх українських високопосадовців та оголошення їх у міжнародний розшук.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко розповів, чому Інтерпол зняв з розшуку українських топ-чиновників. Зокрема, у травні Інтерпол повідомив про припинення пошуку екс-президента Віктора Януковича і його сина Олександра.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: