СБУ порушила справу проти Мельничука і Айдара

Читать на русском
СБУ відкрила кримінальне провадження через розбійний напад позафракційного депутата Сергія Мельничука і його батальйону Айдар в Луганського області в 2014 році.

СБУ відкрила кримінальне провадження через розбійний напад позафракційного депутата Сергія Мельничука і його батальйону Айдар в Луганського області в 2014 році.

Про це заявили Володимир Винник та Андрій Сухаревский, яких визнали потерпілими в цьому процесі, передають «Українські новини», пише «Слово і Діло».

За словами Винника, СБУ відкрила кримінальне провадження у вересні 2016 року у його заяву, яку правоохоронці відмовлялися розглядати понад три роки. Справа розслідується за статтею «створення терористичної групи» і «розбій».

Винник розповів, що вранці 15 серпня 2014 року в його будинок увірвалися 10 п'яних бійців Айдара, серед яких був сам Мельничук. За словами потерпілого, вони побили його зятя Андрія Сухаревського, викрали два автомобілі, 11,4 тис доларів і 5,6 тис гривень.

За його словами, тоді Айдар пограбував майже всі будинки в селищі.

«Людей зігнали до церкви, а в цей час грабували їхні будинки», - сказав Винник.

На запит «Української правди» про те, за які дії відкрили це кримінальне провадження, в СБУ не дали конкретної відповіді.

Нагадаємо, Мельничука звинувачують в організації організованого злочинного гугруповання.

Як повідомлялося, нардеп Сергій Мельничук заявив, що вказав трильйон гривень в своїй декларації для залучення уваги. Він пообіцяв виправити декларацію і вказати в ній 10 мільйонів гривень доходу, однак не зміг зробити цього.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: