Кримінальні авторитети і ФСБ почуваються в Україні як удома: «російський слід» в замаху на Осмаєва

Читать на русском
Анна Малярюрист-кримінолог

Хоча здається, що «російський слід» на поверхні, та неправильно зосереджуватися на одній версії. Принаймні слідство не повинно цього робити. Подружжя не перший рік в Україні, і коло їхніх ворогів могло давно розширитися.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала юрист, експерт-кримінолог Ганна Маляр, передає «Слово і Діло».

«Так, іноземні спецслужби можуть використовувати у своїх операціях громадян України. Тим більше, що ФСБ почуває себе тут як вдома, і не лише вони. Кримінальні авторитети з країн СНД теж люблять в Україні «попрацювати», - зауважила вона.

На її погляд, три попередні зустрічі подружжя з кілером не дивують.

«Це нормальна тактика, аби викликати довіру у справжніх бойових професіоналів і потім виграти секунди під час вбивства. Але не вийшло», - аргументувала Маляр.

Як уточнила юрист, ознакою того, що операція ретельно планувалася, є наявність у зловмисника паспорта в момент скоєння злочину.

Убивство Панкова: Україна величезними кроками простує шляхом СициліїДиректор служби «Український барометр» прокоментував убивство радника гендиректора «Укрспирту».

«Ймовірно, допускались всі можливі сценарії розвитку подій, в тому числі поранення чи загибель кілера», - припустила кримінолог.

«Очевидне і безсумнівне в цій ситуації одне. Завдяки тому, що Окуєва мала при собі зброю, кілер не зміг довести свій намір до кінця. Вона врятувала себе і, сподіваємось, свого чоловіка. Легалізація зброї вже назріла і «перезріла». Бо злочинці давно всі озброєні», - наголосила Ганна Маляр.

За даними ЗМІ, замах на Осмаєва міг скоїти особистий кілер Кадирова.

Своєю чергою, в МВС заявили про «російський слід», але в СБУ повідомили, що поки не володіють підтвердженими даними щодо причетності спецслужб РФ до замаху на учасників АТО Адама Осмаєва і Аміну Окуєву.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: