Названа причина поширення вогню в лондонській багатоповерхівці: в усьому винен дизайн будівлі

Читать на русском
Пожежа в лондонській житловій багатоповерхівці Grenfell Tower, у результаті якого загинули 79 осіб, отримала швидке поширення через облицювання будівлі.
Пожежа в Grenfell TowerФото з відкритих джерел

Найбільш імовірною причиною швидкого поширення вогню під час пожежі в лондонській житловій багатоповерхівці Grenfell Tower став дизайн облицювання будівлі.

Як повідомило виданню The Telegraph інформоване джерело, причина в облицюванні у вигляді трикутника, яке було прикріплене до бетонних колон і могло створити вакуум, повідомляє «Слово і Діло».

У Пакистані через загоряння бензовозу загинули понад 120 людейВ результаті загоряння бензовозу в провінції Пенджаб в Пакистані загинули 123 і постраждали 40 осіб.

«Трикутна форма облицювання створила вакуум і полум'я швидко піднімалось. Що більший зазор, то сильніше він працює як димова труба», – пише газета.

Причиною загоряння, на думку фахівців, став холодильник в одній із квартир, а його поширення – облицювання, яке не відповідає вимогам техніки безпеки, та погана ізоляція.

Нагадаємо, пожежа сталася 14 червня.

Також 22 червня через лісові пожежі, що посилилися в Португалії, МЗС рекомендував українцям утриматися від поїздок до цієї країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: