«Комісія Гройсмана» у Львові заявила, скільки потрібно часу на очищення міста від сміття

Читать на русском
До роботи залучатиметься техніка ДСНС. Не виключено, що за допомогою звернуться і до мешканців міста.

Необхідно 2 тижні для повного очищення Львова від накопичених побутових відходів.

Про це заявив журналістам після наради у Львівській ОДА віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Олег СинюткаНародний депутат України
Синютка заявив, що на Львівщині не буде нових полігонів для сміттяСказано 23 березня 2017 р.Статус обіцянки: Архів

«Потрібно 2 тижні, щоб повністю звільнити Львів від накопиченого сміття. Ми розробили план дій як на найближчий період, так і на перспективу. Він включає як разове вивезення твердих побутових відходів, так і системне очищення контейнерних майданчиків», - зазначив Зубко.

За його словами, буде підраховано, скільки потрібно техніки і людських ресурсів, щоб відвантажити сміття, помити і дезінфікувати контейнерні майданчики. До роботи залучатиметься техніка ДСНС. Не виключено, що за допомогою звернуться і до мешканців міста.

Олег СинюткаНародний депутат України
Синютка має намір забезпечити вивезення ТПВ зі Львова за тижденьСказано 21 березня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Відповідаючи на запитання, куди вивозитиметься сміття, Зубко сказав, що передусім на полігони області. Звернуться за допомогою і до інших регіонів, проте примушувати їх влада не буде - Садовий має домовитися з ними сам, наголосив віце-прем'єр.

Тим часом вибухнув скандал через те, що депутати від «Самопомочі» у міській раді Миколаєва (райцентр на Львівщині) 19 червня не проголосували за прийняття твердих побутових відходів зі Львова. Загалом для ухвалення рішення забракло одного голосу.

Нагадаємо, сьогодні, 20 червня, урядова група на чолі із Зубком вирушила до Львова.

Тим часом, мер Львова, Андрій Садовий заявиа, що з 495 звернень до обласних та місцевих органів влади з вивезення твердих побутових відходів на їхні полігони з січня Львів отримав 229 відмов і лише 9 згод.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: