В ОБСЄ розповіли подробиці збройного нападу на місію

Читать на русском
Озброєний чоловік направив автомат на водія і пасажира на передньому сидінні. Обидва працівника місії підняли руки вгору.

На окупованій території Донецької області, у Ясинуватій, озброєний чоловік обстріляв і атакував спостерігачів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Про це йдеться в звіті СММ, передає «Слово і Діло».

20 червня патруль з 6 працівників на двох броньованих автомобілях, перебуваючи на спостережному пункті на залізничній станції Ясинувата, побачив двох чоловіків у формі військового типу і в балаклавах. Один з них був озброєний автоматом типу АК і йшов на захід приблизно у 80 м від спостерігачів.

Інший такий патруль перебував приблизно у 150 м на захід від першого і до 100 м від цих двох чоловіків. Об 11:06 обидва патрулі почули чергу зі стрілецької зброї з боку, де перебували чоловіки. Ті потім попрямували до другого патруля СММ і почали в агресивно щось кричати в бік спостерігачів. Після цього вони зникли.

Об 11:10 обидва патрулі спробували залишити район. Однак коли другий патруль збирався їхати, озброєний чоловік підбіг і спробував спочатку відкрити двері водія, а потім розбити прикладом бічне скло. Це йому не вдалося, і він побіг за іншим автомобілем цього патруля.

Потім він повернувся до попередньої машини і направив автомат на водія і пасажира на передньому сидінні. Обидва працівника місії підняли руки вгору. Коли чоловік підійшов збоку і спробував відкрити двері пасажира, водій натиснув педаль газу. Нападник лише ударив прикладом праве бокове заднє скло, трохи пошкодивши його.

Після цього він випустив у повітря чергу з автомата, а потім ще тричі вистрілив у бік патруля. Кулі в машину не потрапили.

Об 11:21 коли всі автомобілі СММ залишили район, озброєний чоловік ще тримав їх на прицілі автомата. Спостерігачі благополучно повернулися на базу в Донецьку.

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що бойовики ОРДО вчинили жорстокий напад на спостерігачів ОБСЄ.

Раніше спостерігачам спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Луганську відмовили в доступі до двох складських комплексів, куди в'їхали російські вантажівки з так званим «гумконвоєм».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: